OAKLANDS- CONSTITUTION HILL, IPSWICH 

Our clients envisioned preserving the original charm of their family home while expanding the living and entertaining spaces. 
 
The project's objective was to enlarge the living space on both the ground and first floors while maintaining the street elevation's conceptual appearance. Architecture ONE accomplished this by implementing a central roof lift to the first floor, relocating the staircase, and comprehensively reorganising internal space. 
 
Key elements of the project include introducing natural light through glazing in the kitchen dining area 'link' and newly created bedrooms on the first floor, incorporating additional ridge glazing and large dormers to the front street elevation. This design choice contributes to an open and spacious feel throughout the property. 
 
A contemporary architectural reinterpretation of external materials and fenestration was achieved by altering the colour of the mixed brick facade and providing bespoke glazing. These modifications enhance the modern aesthetic while staying true to the original concept. 
CLIENT: 
undisclosed 
 
CONTRACTOR: 
Not Supplied 
 
LOCATION:  
Ipswich, Suffolk 
 
PHOTOGRAPHY:  
SFS Surveying 
 
COMPLETION: 
October 2024 
Website design by itseeze
Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings